OTTORIGINAL SCULPTURES                                      door Otto de Jong

 

Home
recent werk
portretten
halfbeelden
bustes
het model
emotiebeelden
het proces
meervoudige beelden
beeld&tuin
exposities
tuinbeelden
info&respons
lijst beeldhouwers
links
essays

   

bezoeker/ster kinderkreet  klik hier! 

beeld&tuin

 Burg. Osselaan 38 Schoonebeek, gratis te bezoeken na afspraak

hier volgen enkele foto's van a cottage garden

 Uit het dagboek: “…Tijdens de Open Dagen 2002 ligt onze tuin er prachtig zonovergoten bij. Uitgestrekte verdiepte borders massaal beplant wachten op ontluiking. Alles staat op springen.

Na de lentebloei heerst enige rust in de tuin, maar zodra de zomer goed op gang komt, exploderen flora en fauna. Helaas zullen er dit jaar niet veel vlinders zijn, want de eiken hebben geen rupsen toegelaten.  Wel zien de vogels kans voldoende voedsel bijeen te schrapen. Het is vochtig geweest en dikke wormen pikken ze bij bosjes uit de vruchtbare bodem.
Wij hebben dit keer de nieuwe beelden wat zuiniger opgesteld. Zelfbevrijding is het thema en dat hebben onze bezoekers op prijs gesteld. Overigens is daar een kanttekening bij te maken. Zaterdag blijken de mensen veelal van kerkelijke afkomst. Zij hebben praktisch geen oog voor de sculpturen die ze naar wij veronderstellen “te naakt” vinden.  Wij respecteren dat, al zou je voor die mensen willen dat ze er wel oog voor hadden. Ze missen toch iets, vinden wij.
Op de zondag krijg je andere type bezoekers. Ze staan langduriger bij de hoogtepunten in the cottagegarden stil. Ze communiceren onderling, ze hebben het minder over hun eigen tuin en ze storen zich niet echt aan het onkruid. Ook de ingepaste beelden worden  “vanzelfsprekend”
gezien en gewaardeerd. De Open Dagen kunnen er heel goed toe bijdragen dat mensen elkaar weer eens zien staan.”
 

                         "... de Open Tuindagen 2003. Ook dit jaar konden twee groepen tuinbezoekers ontvangen worden: op zaterdag namen 18 personen de moeite langs en door de plantenborders te wandelen en zich aan de geurtjes te goed te doen. Slechts een jong stelletje  had openlijke waardering voor de beelden. Anderen vonden wel de tuin op zich "heel mooi". Op zondag was de zon ons gunstig gezind. De tuin werd echt heel druk bezocht. We waren er verlegen onder. Liefst meer dan 90 personen, die allen zonder uitzondering zowel de tuin als de beelden lof toezwaaiden, verveelden zich geen ogenblik. Veel bezoekers kwamen uit alle delen van het land. Degenen die vorig jaar al geweest waren, vonden de nieuwe serie sculpturen op zich al meer dan de moeite van het komen waard.

                         "... Sinds dit jaar worden wij in Over de Heg van Groei&Bloei vermeld. Hierdoor komen mensen in de zomermaanden buiten de open dagen om na telefonische afspraak langs. In totaal telden wij 178 bezoekers in 2003. Helaas doen  te veel mensen vergeefse moeite ons te vinden, al wonen wij toch niet echt in een uithoek.

"... de Open Tuindagen 2009. De tuin is er niet meer voor ons en onze gasten, nee, wij zijn er voor de tuin. Wat een groei&bloei, niet te geloven! Er komen steeds meer tuinliefhebbers langs. Dit jaar meer dan 200 enthousiaste mensen. Zij zijn in doorsnee rond de vijftig jaar oud. Iedereen prijst de landelijke en rustige omgeving, al vinden wijzelf de Osselaan op werkdagen drukker en drukker worden. De beelden kregen meer aandacht dan eerdere zomers. Zelfs twee verkocht! Het publiek was ook anders, minder gehaast, meer inhoudelijke gesprekken, wij weten het niet.